DRÖMMER DU OM EN ARBETSPLATS FÖR INLÄRNING I ARBETET?

AKTÖRSTORGET HJÄLPER DIG...

...ATT HITTA...

...EN LÄMPLIG ARBETSPLATS.

AKTÖR

Sök dig till inlärning i arbetet. Det är spännande, roligt och nyttigt.

Bli aktör!

Är du studerande eller skolelev i åldern 15–29 år? Bli Aktör och ge ut dig i arbetslivet för att lära dig mer i arbetet. Du blir Aktör genom att skicka en ansökan till Aktörstorget.

Tjänsten är avgiftsfri.

Arbetsplatser av olika slag

På Aktörstorget finns olika arbetsplatser som erbjuder arbetsuppgifter av många olika slag. När du får en arbetsplats för inlärning i arbetet via Aktörstorget, jobbar du på riktigt tillsammans med andra anställda på arbetsplatsen.

Din handledare följer med

Du kan ta din egen handledare med till arbetsplatsen. Vid behov kan du få en handledare från Aktörstorget.

Det är viktigt att du själv jobbar och lär dig nya saker när du är på arbetsplatsen. Din handledare hjälper dig att lära dina arbetsuppgifter och att bekanta dig med de andra på arbetsplatsen.

Du lär dig mer på jobbet

På jobbet hittar du saker som intresserar dig och som du är skicklig på. Du får arbetserfarenhet och nya kunskaper och färdigheter. En lyckad period av inlärning i arbetet hjälper dig framåt i dina studier.

Arbetspraktiken hjälper dig också att hitta ett riktigt jobb efter dina studier.

När du har genomfört perioden av inlärning i arbetet får du ett skriftligt arbetsintyg. Du kan använda den senare, när du söker nytt jobb.

Så här blir du Aktör

Berätta om att du vill bli Aktör i din skola eller för din familj, eller skicka en ansökan till Aktörstorget. Du hittar ansökningsblanketten nedan.

  • Ansökan för Aktör

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.