TYÖSSÄOPPIMISJAKSO, JOKA ON...

...SUUNNITELMALLISTA,..

...OHJATTUA,..

...JA TURVALLISTA!

PERHE

Tue nuorta oppimaan ja näkemään maailmaa. Turvallisesti.

Turvallinen ja miellyttävä kokemus nuorelle

Erityistä tukea tarvitsevan tai vammaisen nuoren perheellä on usein paljon kysymyksiä nuoren koulutuksesta ja työllistymisestä.

Miten työssäoppiminen järjestyy ja mistä työpaikka löytyy? Mikä on oppilaitoksen rooli, ja mitä perheen tulisi tehdä? Miten voitaisiin varmistaa, että työssäoppimisjakso on nuorelle turvallinen ja mukava? Kuka huolehtii nuoresta työpaikalla? Kuka vastaa kysymyksiimme?

Tekijätori vastaa moneen kysymykseen

Tekijätori hankkii yhteistyössä oppilaitosten kanssa nuorille soveltuvia työpaikkoja työssäoppimista varten, sopii työssäoppimisjakson pelisäännöt yritysten kanssa ja järjestää asiat opiskelupaikan kanssa. Palvelu auttaa opiskelijoita ja perheitä myös lomien aikaisten työpaikkojen tai kesätyöpaikkojen etsimisessä.

Opiskelijoille voidaan tarjota työssäoppimispaikkaa Tekijätoriin kuuluvista jäsenyrityksistä tai paikkaa voidaan etsiä nuorten yksilöllisten tavoitteiden ja toiveiden mukaisesti.

Tekijätorin palvelu on maksuton.

Perheen mukana koko ajan

  • Ennen työssäoppimisjaksoa perhe saa tietoa työpaikoista ja työssäoppimisesta Tekijätorin www-sivuilta.
  • Tekijätori ja oppilaitos tiedottavat perhettä työssäoppimispaikan löytymisestä, sen ajankohdasta ja käytänteistä. Ne sopivat perheen ja opiskelijan kanssa yhteydenpidosta jakson aikana.
  • Kun nuori on työpaikalla, perhe saa tietoja kuinka työ sujuu. Opiskelijan, oppilaitoksen edustajien ja perheen välille voidaan perustaa esimerkiksi WhatsApp-ryhmä, jonka avulla voidaan helposti ja nopeasti välittää tietoa työssäoppimisjaksosta.

Näin perhe pääsee Tekijäperheeksi

Perhe pääsee Tekijäperheeksi, kun nuori lähettää Tekijätorille hakemuksen työssäoppimisjaksolle.

  • Näin perhe pääsee Tekijäperheeksi -lomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.